06-13722228 [email protected]
Selecteer een pagina

Afgelopen week zat ik met ‘der Chef’ bij te praten over wat we zoal doen en laten en hoe we met de huidige economische situatie omgaan. Niet alleen op zakelijk vlak, maar toch zeker ook privé. Hoe houden we in deze tijden het hoofd boven water, of hoe niet? En hoe gaan anderen hier mee om?

Vooral dat laatste was een boeiend gespreksonderwerp. We hebben in Nederland namelijk een behoorlijk probleem als het gaat om de instituties, instellingen en instanties die niet mee draaien met de huidige aanpak van problematieken. Elke vorm van creativiteit en inleving ontbreekt, we blijven vasthouden aan regels en procedures en gaan vooral niet buiten de kaders op zoek naar oplossingen.

En dat niet meedraaien gaat Spaanse toestanden opleveren als we niet uitkijken. Mensen pikken het niet meer en staan op, kunnen we ons nog niet indenken, maar het gaat komen.

“Word je over een aantal maanden je huis uitgezet door de woningbouwvereniging omdat je je baan kwijt bent en de huur niet meer kunt betalen? Dan staat de buurt en familie met een knuppel de deurwaarder op te wachten, want die pikken het niet meer.”

“Komt de bank je inboedel vorderen omdat je bedrijf failliet is en je je vaste lasten en hypotheek niet meer kunt betalen en tussen wal en schip valt? Dan is de kans groot dat je over een aantal maanden verhaal gaat halen met een baksteen in je hand in plaats van lijdzaam toezien.”

“Je baas failliet en moet je voor de zoveelste keer een nutteloos formulier invullen omdat het nu eenmaal moet volgens de procedures? Dan stap je over de procedures heen en vouwt er een vliegtuig van. Het is klaar zo, genoeg, basta!”

http://www.karavaan.nl/clientdata/images/handboek/size_1/Aap-Nood-BoemDe-Jongens.jpg

We kunnen het ons nog niet voorstellen, maar de kans wordt met de dag groter dat dit soort taferelen ook in Nederland gaan plaats vinden.

Het wordt dan ook hoog tijd dat de gevestigde orde eens flink wordt wakker geschud. Immers, zo kan het niet langer! In tijden van economische krimp, landelijke en wereldwijde ellende, oplopende werkeloosheid en het ene na het andere omvallende bedrijf zullen we creatiever met ‘regeltjes’ en procedures om moeten gaan om de boel weer aan het draaien te krijgen. En als we het willen, dan kunnen we dat best!

Gaat mijn gepen hier daar nou echt verandering in brengen? Ik denk het niet, maar het is in ieder geval een begin! Doe je mee? Ik stiekum wel!