06-13722228 [email protected]
Selecteer een pagina
JoachimGeerdink.nl

Over mij

Joachim Geerdink, geboren te Groenlo 05-06-1978. Oudste van 4 uit een Achterhoeks ondernemersgezin. Van kinds af aan besmet met ondernemen en pionieren. Altijd bezig en op zoek naar de kansen, mogelijkheden en uitdagingen.

Mijn CV

Mijn kennis, kunde, expertises en werkervaring komen uiteraard ergens vandaan. Hieronder neem ik je mee door mijn tijdlijn.

Corona en verder (2019 > nu)

2019, Corona krijgt de wereld in zijn greep. En hiermee ook mij en mijn werk. Er mag niets meer in contactberoepen, alles valt stil. Was ik eindelijk weer lekker aan de gang met leuke opdrachten, boem, niks meer. Werk stuk!

Omdat onze overheid blijkbaar toch niet iedereen hielp tijdens Corona, sloeg bij mij de creativiteit na even stilte en rust weer toe. Want, wat nu?! Ik kan en mag niks in mijn contactwerk, geen inkomen, geen ondersteuning, wel kosten en gelukkig tijd.

Zo ontstond de Uitdokteraar! In en om het huis waren we net voor Corona druk aan het verbouwen en klussen na onze verhuizing, waarbij ik veel van de werkzaamheden zelf uitvoerde. Dus ik ben buiten de deur gaan klussen en dat aan gaan bieden. Immers iedereen was aan de gang in en om huis, en daar komt hulp vast bij van pas. Wat niet iedereen wist is dat ik verdomde handig en inventief ben, altijd alles zelf uitvindt en uitdokter. En dat was naar nu blijkt een schot in de roos!

De Uitdokteraar groeide in zeer korte tijd uit tot wat het nu is. Een fijn team specialisten in de duurzame bouw. De échte duurzame en verantwoorde bouw.

En, daar ben ik trots op!

Joachim Geerdink
Joachim Geerdink

Ont-wikkeling (2017 > 2019)

De eerste week van het nieuwe jaar in 2017. De aanvang van het nieuwe jaar begon iets anders dan ik me had voorgesteld en voorgenomen.

Geheel onverwacht? Nee… Een paar jaar onbezonnen en soms hersenloos keihard werken, met mooie momenten en tegenslagen die niemand vreemd is. Te weinig aandacht geven om momenten te laten landen en in de jaren geen tijd nemen om op te laden.

Het resultaat. Een burn-out, en een goede. Dus tijd voor bezinning, verandering, voeding en rust. Heel veel rust.

Rouwig om? Nee, achteraf bezien totaal niet. Dit jaar heeft me, met ups en downs, zoveel gebracht!

Zoveel helderheid, inzichten en (nieuwe) uitdagingen. Ik ben er inmiddels blij mee, het heeft me gebracht tot nu. Een ander leven, een leuker leven.

Naast de opleiding familieopstellingen en systemisch werken, heb ik in 2017 Oppadinmijneendje.nl ontwikkeld en gelanceerd. En met heel veel plezier vele boeken gelezen om mezelf nog verder te verdiepen.

Uiteindelijk heb ik oktober 2017 mijn freelance werkzaamheden voorzichtig weer opgepakt, met mate, met plezier.

En dat bevalt, daar ben ik blij mee, én trots op! :)

De Ideeënboerderij (2012-2013)

Soms heb je van die ideeën… die uiteindelijk komen tot een project in uitvoering. Zeer vernieuwend, behoorlijk anders, uitdagend en voor het dorp waar ik vandaan kom destijds blijkbaar ook een tikje te vroeg en te gewaagd.

De Ideeënboerderij was en is een prachtconcept, dat menigeen onder andere benamingen en op vele andere plekken in het land inmiddels gelukkig ziet ontstaan. Een mix van commercieel ondernemen, sociaal maatschappelijk betrokken ondernemerschap, ruimte geven voor starters en plaats bieden aan lokaal sociale activiteiten.

Juni 2013 heb ik met pijn in mijn hart de boerderij gesloten. Met een pracht club mensen hebben we ons best gedaan het op gang te laten komen, maar het was simpelweg te vroeg. En mijn middelen waren niet onuitputtelijk, dus het houdt toch een keer op. Voor nu dan.

Spijt? Geen haar op mijn hoofd, ik zou het (wel een beetje anders misschien) zo weer doen!

Mijn eigen bedrijf (2003 – heden)

Naast mijn ‘vaste’ opdracht bij De Tuinen van Geerdink, ben ik altijd zelfstandig ondernemer geweest. Dit doe ik inmiddels al een kleine 15 jaar. En met enorm veel plezier! En sinds 2018 weer fulltime.

Kenmerkende steekwoorden en activiteiten binnen mijn eigen werkzaamheden zijn: coaching, sparringpartner, adviseren, verbinden, consultancy, projectmanagement, gastspreker, trainer, netwerker, wandelende rolodex, omdenker, prikkelaar, dwarsdenker, oplossingsgericht, origineel, buiten gebaande paden, creatief, positivo, doener!

Bekijk anders gerust eens mijn LinkedIn-profiel en verbind je met me!

Het familiebedrijf (2003 – 2017)

Begonnen als administratieve kracht heb ik mezelf uiteindelijk binnen enkele jaren opgewerkt tot allround algemeen leidinggevende en organisator.

Binnen deze functies kwam ik in aanraking met de meest uiteenlopende taken en projecten, van personeelsmanagement en financieel management, tot algehele organisatie en bedrijfsvoering. Een uitdagende en mooie periode in mijn leven, waar ik uiteindelijk bijna 14 jaar werkzaam ben geweest.

Tuinen van Geerdink

Onderwijs

HEAO (Management, Economie en Recht) en HBO (Facilitaire Dienstverlening). Uiteindelijk bleek geen van beide opleidingen mijn honger naar doen, ontdekken, uitvoeren, uitvinden en oplossen te kunnen stillen. Ik wilde meer bezig zijn, werken en leren vanuit de praktijk, dus uiteindelijk maar gewoon aan de slag toen ik in Utrecht een uitdagende baan aangeboden kreeg.

Naast mijn werk ben ik met grote regelmaat trainingen en cursussen blijven volgen. En prikkelt een goed boek, gesprek of artikel nog elke dag weer mijn nieuwsgierigheid en verrijkt het mijn kennisniveau. Want blijven leren, ontwikkelen en kennis vergaren, dat geeft me veel energie en komt mijn opdrachtgevers mede ten goede.

Het begin van mijn loopbaan (1998 – 2003)

Alsof het dus zo moest zijn volgde na een aantal jaren HBO, dankzij mijn “vakantiewerk”, een uitdagende managementfunctie in de landelijke evenementensector. Hier kon ik in de praktijk laten zien waar ik het beste in ben, namelijk organiseren, ondersteunen, regelen, creatief meedenken, schakelen en vooral niet opgeven. Kern: oplossen.

Na bijna 5 jaar in de sector, met een keur aan opgedane ervaringen en skills, ben ik met evenementenpensioen gegaan. Zoals ik het tot op heden altijd gekscherend heb genoemd. De kenners zullen het beamen, werken in deze sector is zwaar, loodzwaar en veel. Kortom, het was tijd voor een korte pauze.

Mijn pauze in deze tijd duurde niet zolang. Misschien in die tijd maar goed ook, want stilzitten was nooit mijn beste eigenschap. Er diende zich binnen enkele maanden alweer een frisse uitdaging aan, bijna naast de deur. Aan het werk in het familiebedrijf in de Achterhoek, ooit opgericht door mijn vader.