06-13722228 [email protected]
Selecteer een pagina

De Achterhoek loopt leeg, Twente loopt leeg, we schreeuwen op alle lagen moord en brand… Krimp, crisis, het brand aan alle kanten?! Maar wat doen we er nu eigenlijk zelf aan? Die vraag mogen veel bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties zich best eens serieus gaan stellen!Ingang om de hoek

Want als we die vraag proberen te beantwoorden op het ‘inhuur’ vlak (denk hierbij aan Z(Z)P-ers, kleine ondernemers en andere deskundigen op dienstverlenend en ondersteunend gebied) dan mogen we ons best een beetje schamen. We doen nog steeds waar we altijd goed in zijn geweest (VOC-mentaliteit), als het van ver komt, duur is en het praat ingewikkeld, dan zal het wel het beste zijn.

Is dit ook zo? Nee! Alles behalve…

Hebben we eigenlijk wel door hoeveel kwalitatief hoogwaardige, nuchtere, betaalbare en vooral meer betrokken kennis en expertise we om de hoek hebben zitten? Jij? Ik wel, want ik ontmoet ze elke dag!

Elke dag weer ontmoet ik (nieuwe) ondernemers met een enorme hoeveelheid diepgaande inhoudelijke kennis van onderwerpen die ons aangaan, ‘jonge’ innovatieve ondernemers met visie en durf, oude rotten in het vak die simpelweg worden gepasseerd voor het ‘betere’ en zo nog even door. Ook tijdens Achterhoek2020 een onderwerp, maar nog steeds zwaar onderschat als het gaat om de gevolgen als we zo doorgaan. Dus zo loopt onze geliefde regio langzaam leeg door onwetendheid, achteloze domheid en oude tradities.

Het wordt dus hoog tijd dat bovengenoemde betrokkenen dichterbij om zich heen gaan kijken. En laat dat nou heel eenvoudig zijn dankzij alle lokale netwerken en platforms die inmiddels als paddestoelen uit de grond ploppen en informele bijeenkomsten die overal zijn. Denk aan het CvJO, Ideeënboerderij, Open Coffee, Ondernemerscafé, IJzersterk Ondernemen, WIC, HUB, CocoNut en noem ze nog maar even op. Veelal initiatieven met betrokken kartrekkers, liefhebbers van het Oosten en voorstanders van dichterbij en samen ondernemen!

Het leggen van bovenstaande kwalitatieve verbindingen, geven van netwerk en sparren over oplossingen is mijn werk en dus enkele van mijn expertises! Als betrokken en ondernemende Achterhoeker droom ik namelijk van een blijvende levende en vooral ook jonge regio voor zowel mens als ondernemer, niet alleen in de Achterhoek, maar ook in Twente en het aangrenzende Duitse buurland.

Meer weten over het waarom en hoe? Neem vrijblijvend contact met me op! [email protected] 06-13722228